knipcursus Gotland Pelsschapen

Naast het jaarlijkse wolweekend dat we dit jaar voor de 4de keer organiseren en waarbij alle schapen met een wolschaar uit hun jas worden geknipt, is het met de komst van de Gotland Pelsschapen noodzakelijk ook in het voorjaar te gaan knippen. Dit van origine Zweedse ras heeft namelijk prachtige, pijpenkrullen wol die gaat vervilten als je ze niet 2x per jaar knipt. Dat gebeurt dus in het voorjaar en najaar. In het najaar knip je de zomerwol eraf en heb je geen complete vacht (onze ervaring tot dusver), maar in het voorjaar is het de bedoeling om de dikke wintervacht er in zijn geheel af te knippen. Dat gebeurt op vrijdag 28 april onder de deskundige leiding van Marco Borkes & Wibbina van Ginkel van schaapskudde Benneveld uit Drenthe. Het programma is als volgt:

donderdagmiddag 27 april: aankomst met 's avonds een wandeling over landgoed Cortils. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan alle schapen (Drentse Heideschapen, Ardense Voskoppen, Gotland Pelsschapen en de Ouessant dwergschaapjes)

vrijdag 28 april: het knippen van de 4 ooien en Ravi de ram. 's Avonds gezamenlijke maaltijd bij het kampvuur. Menu: fårikål, een Noors stoofgerecht met witte kool en met schapenvlees van Veronica, het Gotland Pelsschaap op de eerste foto die helaas begin januari is geslacht.

Overnachtingen: omdat het die week meivakantie is en de meeste accommodaties al verhuurd zijn, logeer je donderdagavond op 'de zolder van Kolder', een knusse zolder boven de stallen a la kringloopwinkel met 20 bedden. Badkamer met een klein keukenblok bevinden zich buiten op de binnenplaats van de boerderij. Kosten: €10,- per nacht.  Bij voldoende deelname kan er vanaf vrijdagmiddag een accommodatie voor 4 a 5 personen worden gehuurd. De kosten zijn €100,- per persoon voor 3 nachten (t/m maandag 10 uur). Optioneel: huur bedlinnen a €7,- en badhanddoeken a €4,- per persoon. Snelle beslissers kunnen het Gastenverblijf huren. Deze kleine, knusse accommodatie voor 1 a 2 personen is zowel de midweek als het weekend nog vrij.  
 
De prijs van de knipcursus met koffie/thee/vlaai, lunch en avondmaaltijd is €75,-  Meer informatie en opgave bij: vera apestaart chateau cortils punt com (zonder spaties)

Posted in Uncategorized.